Tajvan korlátozta a közvetlen légijáratokat Kínával

Tajvan csütörtökön betiltotta a tranzit utazásokat és korlátozta a közvetlen légijáratokat Kínával a koronavírus-járvány miatt elfogadott intézkedések szigorítása keretében.

Forrás: MTI2020. 04. 23. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre bizonytalan, mikortól jöhetnek lazítások a folytatódó pandémia miatt – közölte a tajvani járványügyi központ (CECC). Az intézkedések feloldását eredetileg április végére tervezték.

A járvány ellenére még mindig vannak közvetlen járatok Tajvanból négy kínai városba: Pekingbe, Sanghajba, Csengdouba, illetve Hsziamenbe.

Tajvan korábban lezárta a határait a külföldiek előtt, köztük a kínai anyaállamból, valamint a Hongkongból és a Makaóból érkezők előtt is. A külföldről érkező tajvaniaknak pedig kötelezően kéthetes otthoni karanténba kell vonulniuk.

Március közepétől ugyanis megnőtt a külföldről behurcolt fertőzések száma.

Csütörtökig Tajvanon 427 fertőzöttet azonosítottak, közülük hatan elhunytak a Covid-19 betegségben, 253-an pedig meggyógyultak a CECC szerint. A járvány legnagyobb helyi gócpontja a haditengerészet egyik hajóján van, amelynek matrózai a fertőzés felismerését megelőzően partra szállhattak április 15-én. A legénység 29 tagjának szervezetében mutatták ki a vírust. A CECC közölte azt is, hogy szoros egészségügyi megfigyelés és kéthetes karantén alá helyezték azt az 1237 embert, akikkel a matrózok érintkezhettek.

Tajvanon a tengerészeket leszámítva eddig mindössze 55 helyben történt vírus fertőzést regisztráltak, s az utóbbi tizenegy napban egyet sem – mondta Csen Sih-csung egészségügyi és jóléti miniszter csütörtökön.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.