Tovább nőtt az új koronavírus fertőzöttek száma Szlovákiában

A hét első feléhez képest csütörtökön lassabb ütemben, de tovább nőtt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma Szlovákiában, ahol öt roma telep mintegy hatezer lakója került karanténba.

Forrás: MTI2020. 04. 09. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országban csütörtök délig 19 új fertőzöttet diagnosztizáltak, s így a korábbiakkal együtt már 701 fertőzöttet tartanak nyilván – jelentette be Marek Krajcí egészségügyi miniszter Pozsonyban csütörtökön. Szlovákiában a hét elejétől gyorsult az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának növekedése, csütörtökön viszont az ütem lassulást mutatott. Míg a múlt héten a 30-as napi átlagot közelítette az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, hétfőn és kedden közel ötven volt, szerdán viszont már meghaladta a százat.

Az előző napi adatok nyilvánosságra hozatalától számítva 1690 új tesztet végeztek el, csütörtök délutánig pedig az eddig összesen elvégzett teszt száma elérte a 21 371-et, ezek közül 20 670 bizonyult negatívnak. A betegségnek egyelőre két halálos áldozata van, a gyógyultak száma csütörtökön héttel nőtt, és így 23-ra emelkedett.

Közben csütörtöktől a kelet-szlovákiai Szepességben található öt roma telep került karanténba, miután az ezekben végzett vírustesztelések során sok fertőzöttet találtak. A teszteléseket a hét elején kezdték el 33 – nagyobb fertőzésveszélynek kitett – roma telepen. A karanténba került településeken élő mintegy hatezer embert tartálykocsik segítségével látják el ivóvízzel, illetve megoldották számukra, hogy élelmiszereket rendeljenek, amelyeket a hatóságok szállítanak ki számukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.