időjárás -3°C Andor, András 2021. November 30.
logo

Saját internetes hálózatot indít Trump

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.21. 10:00 2021.10.21. 11:17
Saját internetes hálózatot indít Trump

Donald Trump volt amerikai elnök egy új médiaszolgáltató vállalat és egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be szerdán.

A Trump Media & Technology Group és a várhatóan tesztverzióként novemberben induló Truth Social nevű alkalmazás célja Trump szerint, hogy „szembeszálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával.”

Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok nagyban jelen vannak a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan

– hangsúlyozta Trump.

A Trump Media & Technology Group közösségi hálózat mellett egy videómegosztó szolgáltatást is tervez indítani szórakoztató műsorokkal, hírekkel és rádióadásokkal. 

A Facebook, a Twitter és a YouTube azután tiltotta le Trump fiókjait, hogy az akkori elnök hívei egy gyújtó hatású beszédét követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét január 6-án. A Capitoliumban a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr. Trump sohasem ismerte el a vereségét, s arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök golfklubjában, Bedminsterben, New Jersey-ben, 2021. július 7-én 

Fotó: Reuters/Eduardo Munoz