Karl Marxról nevezik el a Floridai Egyetem egyik tanulószobáját

A University of Florida egy tanulószobát nevezett el a Kommunista Kiáltvány szerzőjéről, akit az egyetem „filozófusnak, radikális közgazdásznak és forradalmi kritikusnak” tart.

Forrás: 888.HU2022. 03. 10. 20:47
FLORIDA STATE UNIVERSITY
FLORIDA STATE UNIVERSITY ; FLORIDA ÁLLAMI EGYETEM Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Campus Reform híre szerint a Floridai Egyetem Nyugati Könyvtárának egy tanulószobáját nevezik el a Marxról.

A dolgozószoba neve alatt egy tábla található, amely Marxot a „tudományos szocializmus megalapítójának” tartja, akinek „radikális gondolkodói híre” a szocialista politikai pártok 1870-es és 1880-as évekbeli felemelkedése során alakult ki.

A társadalom működésére, a gazdaságra és a történelemre vonatkozó marxista, materialista magyarázata miatt a marxista elmélet elkerülhetetlenül kiterjesztette hatását az irodalomkritikára is

– áll a táblán.

Marx nevéhez fűződik világszerte a szocialista és kommunista mozgalmak felemelkedésének megalapozása is.

Sokan bizarr lépésnek tartják egy szoba elnevezését Marx „tiszteletére”, tekintettel arra, hogy a nemzetközi kommunizmus – amely miatt 100 év alatt 100 millió ember halt meg – a filozófus marxizmusként ismert elképzelésein alapul.

Míg a Floridai Egyetem Marx nevét hirdeti, az iskolák országszerte rombolják az amerikai személyiségeket, például George Washingtont, Abraham Lincolnt és Paul Reveret - olvasható a 888.hu cikkében.

Borítókép: FLORIDAI ÁLLAMI EGYETEM (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.