Fidesz: Ujhelyi István az elhibázott brüsszeli szankciók pártján áll

„Ujhelyi István ma világossá tette: a magyar baloldal teljes mellszélességgel a magyar és európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll" – reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az Ujhelyi István mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Forrás: SAJTÓKÖZLEMÉNY2022. 09. 14. 16:54
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetõje beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ujhelyi István ma újságíróknak nyilatkozva hazugságnak nevezte, hogy az európai szankciók rosszak lennének. A baloldali EP-képviselő szavai szerint sem a jogállamisági csomagnak és a vonatkozó intézkedéseknek, sem az inflációnak, sem pedig a Magyarországnak járó támogatások befagyasztásának nincsen közvetlen köze az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókhoz.

Ujhelyi István tagadja a valóságot, azt állítja, hogy az elszálló gáz- és energiaáraknak, tönkremenő kis- és középvállalkozásoknak nincs köze a brüsszeli szankciókhoz

– emelte ki Deutsch Tamás.

– A szankciók nyári elfogadásakor a bizottság Oroszország térdre kényszerítését ígérte. Azt ígérték, hogy a szankciók Oroszországnak lesznek húsba vágóak, nem az európai embereknek. Azt ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. Ehhez képest a szankciók bevezetése óta az infláció vágtat, az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig gazdagabb. Európában válság és energiahiány fenyeget – emlékeztetett Deutsch.

Mai nyilatkozatában Ujhelyi István ezeket a nyilvánvaló tényeket letagadta, a brüsszeli szankciók mellett tette le a voksát. Egyértelművé és világossá tette tehát: a magyar baloldal a szankciók pártján áll, nem pedig a szankciókat sújtó magyarok mellett – tette hozzá a delegációvezető.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.