Brenzovics László: A munkácsi turulszobor valaha a két nemzet közötti békesség szimbólumának számított

A munkácsi várból nemrég barbár körülmények között eltávolított turulmadár helyén ma reggel felavatták a háromágú szigony emlékművét, azaz Ukrajna címerét. A Napi aktuálisban Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével beszélgettek.

Forrás: Hír TV2022. 10. 26. 7:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felavatták Ukrajna szimbólumát a munkácsi vár tetején, a brutális módon eltávolított turulmadár helyén. Nagyon megosztó volt ez a lépés, sok ukrán politikus és kárpátaljai politikus sem helyeselte ezt a döntést. A Hír TV vendége Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke volt. 

Brenzovics László elmondta, hogy 

senki sem tiltakozott az ukrán címer elhelyezése miatt a munkácsi várban, a turul eltávolítása és annak módja ellen tiltakoztak. 

Hozzátette: A probléma a barbár módon való eltávolítás és az, hogy arra a helyre és arra a talapzatra tették, ahol korábban a turul volt.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

Borítókép: A munkácsi turulemlékmű (Fotó: Kovács Miklósné Horváth Eleonóra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.