Ferenc pápa: XVI. Benedek ajándék volt az egyháznak

Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában tartott hagyományos év végi Te Deum istentiszteleten beszélt elődjéről.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 31. 18:34
XVI. BENEDEK; FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. december 31. A 2016. november 19-én készült képen XVI. Benedek nyugalmazott katolikus egyházfõ (b) és utódja, Ferenc pápa üdvözli egymást a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban. XVI. Benedek pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 2022. december 31-én, 95 éves korában elhunyt. MTI/AP/L'Osservatore Romano Fotó: L'Osservatore Romano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes lelkű, nyájas embernek nevezte Ferenc pápa a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápát, aki – mint mondta – ajándék volt az egyháznak és a világnak.

A katolikus egyházfő a Szent Péter-bazilikában tartott hagyományos év végi Te Deum istentiszteleten beszélt elődjéről.

Érzelmekkel telve emlékszünk meg nemes lelkű, nyájas személyéről. Szívünkben pedig nagy hálát érzünk, amiért Isten őt ajándékozta az egyháznak és a világnak

– mondta Ferenc pápa.

Kilencvenöt éves korában, szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Január 5-én, csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

Borítókép: A 2016. november 19-én készült képen XVI. Benedek nyugalmazott katolikus egyházfő és utódja, Ferenc pápa üdvözli egymást a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban (Fotó:MTI/AP/L’Osservatore Romano)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.