Ujhelyi István jóban volt a korrupció miatt letartóztatott politikusokkal

Közös kép bizonyítja, hogy jó viszonyt ápolt Marc Tarabellával és Eva Kailivel.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 02. 15. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Ujhelyi István baloldali európai parlamenti képviselő kapcsolatban állt a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőivel – szúrta ki az Origó. Mint írják, több fénykép is tanúskodik arról, hogy Ujhelyi a múlt héten letartóztatott Marc Tarabellával is meglehetősen közeli viszonyt ápolt. 

Például Marc Tarabella és Ujhelyi István egyaránt tagja volt az EP-frakciók közös sportcsoportjának. 

Egy fotó tanúsága szerint – egy másik akkori magyar EP-képviselő, Meszerics Tamás társaságában – együtt ünnepelték egy magyar kézilabdacsapat nemzetközi kupagyőzelmét korábban Strasbourgban. A képeken a kupát tartva Ujhelyi, míg a jobb szélen a letartóztatott Tarabella látható:

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a belga szocialista politikust korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Az Origó emlékeztetett arra is, hogy az egykori szocialista Ujhelyi István próbálja tagadni, hogy bármi köze lenne vagy személyes kapcsolatban állna a korrupciós botányba keveredett képviselőtársaival, de a tények rendre megcáfolják. Eva Kaili görög politikussal, az Európai Parlament egykori alelnökével is közös képen pózolt, mikor még 2017 októberében Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották meg. Sőt a másfél millió euró készpénzzel lebukott hölggyel még közös konferenciát is szerveztek Brüsszelben.

 

Borítókép: Ujhelyi István és Marc Tarabella közös képen (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.