A rendőrség elfogta a karlsruhei túszejtőt

Péntek délután több embert ejtett túszul egy húszéves férfi a német város egyik patikájában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 11. 9:55
Police action because of possible hostage-taking in Karlsruhe
Police action because of possible hostage-taking in Karlsruhe 10 March 2023, Baden-Württemberg, Karlsruhe: Police vehicles are parked on a street in Karlsruhe. Police are on a large-scale operation because of a hostage situation. The crime is still ongoing, a spokesman told the German Press Agency early Friday evening. One or more hostages had been taken in a pharmacy, he said. Photo: Thomas Riedel/dpa (Photo by Thomas Riedel / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Thomas Riedel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német rendőrség pénteken este behatolt abba a karlsruhei gyógyszertárba, ahol a nap folyamán egy férfi túszokat ejtett, és elfogták a feltételezett elkövetőt – közölték a helyi hatóságok. Előzetes értesülések szerint nem történt személyi sérülés.

A Reuters hírügynökség nem sokkal korábban szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy rendőrök taktikai felszerelésben rohamozták meg a patikát. A dpa német hírügynökség két durranásról számolt be.

A délután folyamán több embert ejtettek túszul a német város egyik patikájában. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követelt a túszok – két ember – elengedéséért. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és széles körben lezárta a környéket.

Elmondták, hogy az általuk letartóztatott húszéves férfit már ismerték a hatóságok korábbi erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. A rendőrségi beszámoló szerint összesen 12 embert ejthetett túszul az elkövető.

Az SWR szerint ugyanebben a belvárosi gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni. A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

 

Borítókép: Rendőrök egy karlsruhei gyógyszertár előtt, ahol túszokat ejtettek 2023. március 10-én (Fotó: Europress/AFP/Thomas Riedel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.