Amerikai republikánus politikus keményen bírálta Joe Biden háborús politikáját

Ez nem a mi háborúnk. Nekünk a saját hazánk az első. Nekünk béke kell – hangsúlyozta Kari Lake.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ2023. 03. 08. 15:47
LAKE, Kari;
Scottdale, 2022. november 9. Kari Lake arizonai republikánus kormányzójelölt támogatóihoz beszél Scottdale-ben 2022. november 8-án, a félidõs kongresszusi és helyi választások estéjén. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nem a mi háborúnk. Nekünk a saját hazánk az első. Nekünk béke kell – ismerős? Ki mondhatta? – tette fel a kérdést az Alapjogokért Központ a Facebook-bejegyzésében.

Kari Lake amerikai republikánus politikus a hétvégi CPAC-en keményen bírálta Joe Biden háborús narratíváját.

Az arizonai Lake – akit lehetséges alelnökjelöltként is emlegetnek – éles hangú beszédében egyértelművé tette: a háborús őrületet, amibe a baloldal belevágott, az amerikai konzervatívok elutasítják, és azt sem fogadják el, hogy százmilliárdnyi dollárt küldjenek Ukrajnába, ami csak arra lehet jó, hogy kirobbantják ezzel a harmadik világháborút.

 

Nem Kari Lake az egyetlen meghatározó amerikai konzervatív, aki pont úgy vélekedik a háborúról, mint mi, magyarok. Ismét bebizonyosodott: nem vagyunk egyedül azzal a véleményünkkel: a háború folytatása senkinek, míg az azonnali tűzszünet mindenkinek érdeke – zárta Facebook-bejegyzését az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Kari Lake arizonai republikánus politikus (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.