időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Az USA volt védelmi minisztere szerint az ukrán nép a piszkos munkát végzi Washingtonnak + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: MANDINER.HU, MTI
2023.02.13. 22:24 2023.02.14. 01:04
Az USA volt védelmi minisztere szerint az ukrán nép a piszkos munkát végzi Washingtonnak + videó

Porosenko volt ukrán elnök képviselőiként fellépő telefonbetyárok verték át Mark Espert, Donald Trump volt védelmi miniszterét. Nem kicsit – írja a Mandiner.

Telefonbetyárok Petro Porosenko volt ukrán elnök képviselőinek kiadva magukat elérték Mark Esper korábbi amerikai védelmi minisztert, aki azt mondta nekik, hogy az ukrán nép az Oroszország elleni konfliktusban a piszkos munkát végzi el az Egyesült Államok számára – jelentette hétfőn a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A TASZSZ beszámolója szerint a Lexus álnéven ismertté vált Alekszej Sztoljarov és a Vovanként emlegetett Vlagyimir Kuznyecov beszélt a volt miniszterrel, aki Donald Trump kormányában töltötte be a posztot 2019 és 2020 között.

A félrevezetett volt minisztert arra kérték, hogy ossza meg véleményét az Egyesült Államok szerepéről az ukrajnai konfliktusban.

Az ukrán nép azt a piszkos munkát végzi, amelyet mi magunk itt, az Egyesült Államokban nem akartunk elvégezni, és ezért fogjuk továbbra is támogatni Önöket mindennel, amivel tudjuk, legyen szó lőszerről, fegyverekről, vagy hírszerzési értesülésekről

– húzta alá Esper. Mint mondta, az Egyesült Államok számára „problémát jelent” Oroszország növekvő befolyása más országokban, így az afrikai kontinensen is.

Ugyanakkor a volt védelmi miniszter aggodalmát fejezte ki, hogy amerikai technológia kerülhet harmadik országok kezébe az Ukrajnának szánt fegyverszállítások révén. Hangsúlyozta, Washington fontosnak tartja, hogy ezek az eszközök ne kerüljenek rossz kezekbe.

Az eredeti cikk Ebből nagy botrány lesz: az USA volt védelmi minisztere szerint „az ukrán nép a piszkos munkát végzi Washingtonnak” (VIDEÓ) címen érhető el a Mandiner oldalán.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy egy amerikai szenátusi vezető Volodimir Zelenszkij ukrán elnök USA-beli látogatása kapcsán úgy fogalmazott, hogy

Ukrajna támogatása „nemcsak erkölcsileg helyes, de közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén”.

Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője több támogatást sürgetett Ukrajna számára, és azt mondta, hogy a republikánusok „keményen odatették magukat”, hogy több katonai támogatást kapjon a háború sújtotta ország.

Szerinte az Ukrajnának nyújtandó segítséggel az USA tanúságát adja elkötelezettségének „a területi integritás és a nemzeti szuverenitás alapelvei mellett”, s keresztülhúzhatja azok elképzeléseit, akik netán a katonai agressziót tartják megoldásnak. Mitch McConnell amondó: Ukrajna támogatásának következtében kisebb eséllyel robbannak ki még véresebb és költségesebb háborús konfliktusok.

„Tehát még egyszer elmondom: az Ukrajnának nyújtott támogatásunk folytatása erkölcsileg helyes, de nemcsak az, hanem közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén” – idézte az NBC News a politikust.

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú Patriot légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának – jelentette be Joe Biden amerikai elnök korábban a washingtoni Fehér Házban, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt fogadva.

Borítókép: Mark Esper volt amerikai védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/The Hill/Pool/Greg Nash)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.