Egy amerikai politikus kimondta: Az USA számára befektetés Ukrajna támogatása

Egy amerikai szenátusi vezető Volodimir Zelenszkij ukrán elnök USA-beli látogatása kapcsán úgy fogalmazott, hogy Ukrajna támogatása „nemcsak erkölcsileg helyes, de közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén” – írja az Index.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2022. 12. 21. 23:24
McConnell, Mitch
Washington, 2020. december 15. Mitch McConnell, az amerikai törvényhozás felsõházi republikánus többségének vezetõje sajtótájékoztatót tart a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. december 15-én. McConnell a nap folyamán gratulált Joe Biden megválasztott demokrata párti elnöknek és Kamala Harris megválasztott alelnöknek. MTI/EPA/CQ Roll Call/Caroline Brehman Fotó: Caroline Brehman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője több támogatást sürgetett Ukrajna számára, és azt mondta, hogy a republikánusok „keményen odatették magukat”, hogy több katonai támogatást kapjon a háború sújtotta ország.

Szerinte az Ukrajnának nyújtandó segítséggel az USA tanúságát adja elkötelezettségének „a területi integritás és a nemzeti szuverenitás alapelvei mellett”, s keresztülhúzhatja azok elképzeléseit, akik netán a katonai agressziót tartják megoldásnak. Mitch McConnell amondó: Ukrajna támogatásának következtében kisebb eséllyel robbannak ki még véresebb és költségesebb háborús konfliktusok.

„Tehát még egyszer elmondom: az Ukrajnának nyújtott támogatásunk folytatása erkölcsileg helyes, de nemcsak az, hanem közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén” – idézte az NBC News a politikust.

Az USA nagy hatótávolságú Patriot légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Volodimir Zelenszkij helyi idő szerint a déli órákban érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, hogy tárgyalás során egyeztessen amerikai vezetőkkel országa védelméről.

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú Patriot légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a washingtoni Fehér Házban, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt fogadva.

Négyszemközti megbeszélésük előtt újságíróknak nyilatkozva Joe Biden emlékeztetett arra, hogy háromszáz napja tart a háború, amelyben „az ukrán emberek bátorságból példát mutatnak a világnak” azzal, hogy az ellenállást választották. Megerősítette, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei Európában és másutt továbbra is gondoskodni fognak arról, hogy Ukrajna rendelkezzen a szükséges pénzügyi, humanitárius és biztonsági segítséggel.

Az ukrán elnök népe nevében köszönetet mondott az amerikai elnöknek és az Egyesült Államok polgárainak az elmúlt hónapokban nyújtott támogatásért.

A teljes cikk a Nem kertelt a szenátor: amerikai befektetésnek nevezte Ukrajna támogatását címen érhető el az Index.hu oldalon.

Borítókép: Mitch McConnell, az amerikai törvényhozás felsőházi republikánus többségének vezetője sajtótájékoztatót tart a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. december 15-én. McConnell a nap folyamán gratulált Joe Biden megválasztott demokrata párti elnöknek és Kamala Harris megválasztott alelnöknek (Fotó: MTI/EPA/CQ Roll Call/Caroline Brehman)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.