Minden egy helyen, amit eddig tudni lehet a Smallville sztárjának eltűnéséről és maradványainak előkerüléséről

Az is, hogy miért kellett hozzá csaknem fél év, hogy megtalálják a maradványait.

Magyar Nemzet
Forrás: People2023. 06. 30. 13:46
Julian Sands brit színész
Julian Sands brit színész Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Julian Sands, a Smallville sztárjának halálát öt hónappal azután állapították meg hivatalosan is, hogy januárban a dél-kaliforniai Mount Baldyn túrázás közben eltűnt. A 65 éves színész eltűnését január 13-án jelentette a felesége, Eugenia Citkowitz, miután a férfi kerékpárral elindult a kaliforniai San Gabriel-hegység csúcsa felé, de többé nem adott magáról életjelet. 

Julian Sands testét annak ellenére sem találták meg a hatóságok, hogy nyolc, összesen ötszáz munkaórát felölelő mentő- és keresőakció is indult a felkutatásának érdekében. Testének maradványaira túrázók találtak rá, öt hónappal a színész eltűnése után.  

Az eltűnése után egy héttel, egy parkolóban találták meg a brit színész autóját. Vélhetően azelőtt hagyta ott, hogy nekivágott a hegyi túrának. A járművet a színész családja elvontatta a helyszínről. A hatóságok akkor arról tájékoztattak, hogy mivel a színész telefonja addigra már rég lemerülhetett, így a cellainformációk alapján nem mérhető be a pozíciója. 

Néhány nappal később, január 24-én, a 3068 méteres dél-kaliforniai Baldy-Bowl hegycsúcs közelében eltűnt színész családja közleményt adott ki, amelyben azt írták, mélyen meghatotta őket a feléjük áramló sok szeretet és támogatás. 

Február 10-én a San Bernardino megyei seriff szóvivője, Gloria Huerta azt mondta a People-nek, hogy továbbra is reménykednek, hogy megtalálják a sztárt, de lehetséges, hogy a kutatóakció eredménye nem az lesz, amit szeretnének. A színész eltűnése nemzetközi figyelmet kapott, a család és a barátok, így John Malkovich beszélt Sandsszal való kapcsolatukról, aki egyik gyermekének a keresztapja. 

Aztán hosszú idő után június 24-én, szombaton megtalálták Julian Sands, a Smallville sztárjának maradványait. Kiderült az is, hogy miért tarthatott ennyi ideig a néhai színész nyomait megtalálni. Azonban még nyitott kérdés a halál pontos oka, ennek megállapításához további vizsgálatok elvégzése szükséges.

Borítókép: Julian Sands (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.