Fegyveres lázadás, Moszkva ellen indult a Wagner zsoldoshadsereg? + videók

Moszkvában terrorellenes intézkedéseket hajtanak végre.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 6:16
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vaszilij Golubev, a rosztovi körzet kormányzója felszólította az embereket, hogy ne menjenek a Rosztov-na-Don központjába, és lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat, Moszkvában pedig terrorellenes intézkedéseket hajtanak végre, különösen az utakon vezettek be további ellenőrzést.

„Moszkvában a beérkezett információkkal összefüggésben terrorellenes intézkedéseket hajtanak végre, amelyek célja a biztonsági intézkedések megerősítése. Kiegészítő ellenőrzést vezettek be az utakon. Korlátozni lehet a tömegrendezvények megtartását” – olvasható a város vezetőjének közleményében.

Közben Rosztov-na-Don központjában a déli katonai körzet főhadiszállása előtt rengeteg katona és harckocsi gyűlt össze, és egyéb adminisztratív épületeket is célba vettek. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, 

az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat Nyomozó Igazgatósága büntetőeljárást indított Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér ellen a Büntetőtörvénykönyv 279. cikke alapján fegyveres lázadás szervezése miatt, miután Prigozsin szombat éjjel közölte, hogy „meg kell állítani az ország katonai vezetését”, és azt ígérte, hogy megindul csapataival, és „bárki, aki ellenáll nekik, arra fenyegetésként tekintenek, és azonnal eltörlik az útjukból”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a védelmi minisztérium, az FSZB, a belügyminisztérium éjjel-nappal jelentést tesz az államfőnek a lázadási kísérlettel kapcsolatban.

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.