Macron szerint megosztottságra utal a Wagner-lázadás

Az oroszországi események megerősítik Ukrajna támogatásának szükségességét – mutatott rá a francia elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 25. 21:07
MACRON, Emmanuel
Brüsszel, 2023. március 24. Emmanuel Macron francia elnök sajtóértekezletet tart az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója után, 2023. március 24-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia államfő szerint a Wagner orosz fegyveres csoport lázadása rávilágított „az orosz táboron belüli megosztottságra, valamint egyszerre a hadsereg és az azt kiegészítő erők törékenységére”.

A La Provence című francia regionális napilap internetes oldalán vasárnap este megjelent interjúban a köztársaság elnök jelezte, hogy szombaton óráról órára követte az oroszországi eseményeket, együtt Franciaország legfőbb partnereivel, és kiemelte, hogy „a helyzet továbbra is változik”.

„Mindennek nagy óvatosságra kell intenie minket, és ez teljes mértékben igazolja a támogatást, amelyet az ukránoknak nyújtunk az ellenállásukhoz” – mondta a francia elnök.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.