időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Hatalmas ukrán veszteségekről számoltak be

Magyar Nemzet
2023.09.19. 06:20 2023.09.19. 08:34
Hatalmas ukrán veszteségekről számoltak be

Az orosz erők déli csapatai hét támadást vertek vissza Donyeck irányába, aminek következtében Kijev 210 katonát veszített – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel Georgij Minesasvili, a Déli Csoport sajtóközpontjának vezetője.

Donyecki irányban a Déli Csoport egységeinek összehangolt akciói visszaverték az ukrán fegyveres erők támadócsoportjainak hét támadását. Az ellenség 210 katonát vesztett 

– mondta Minesasvili.

Elmondta, a csoport légiereje rakéta- és bombatámadásokat hajtott végre az ukrán csapatok Avdejevkában lévő egységeinek létesítményei ellen. 

Megsemmisítettek egy ideiglenes telepítési pontot, egy tartalékos parancsnoki állást és egy kommunikációs központot. 

Hozzátette, „a csoport tüzérsége megsemmisített két amerikai gyártmányú M777-es löveget, két D-30-as tarackot, egy harckocsit, két 120-as és egy 82-es kaliberű aknavetőt, hét járművet, valamint eltalálta a pilóta nélküli légi járművek irányítási pontját és egy gránátvető célzóállomását” 

– zárta a sajtóközpont vezetője.

Borítókép: Ukrán katonák az orosz katonákat megadásra felszólító röplapokat tartalmazó lövedékeket lőnek Grad rakéta-sorozatvetővel az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki területen (Fotó: MTI/AP/Libkos)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.