Elemér 2024. február 28.
logo

Így ünnepelték Robert Ficóék a választási győzelmet + videó

Magyar Nemzet
2023.10.01. 07:34 2023.10.01. 14:05
Így ünnepelték Robert Ficóék a választási győzelmet + videó

Közel százszázalékos feldolgozottságnál már biztosan kijelenthető: Robert Fico és pártja, a Smer nyerte a szlovákiai előre hozott választásokat. Szombat késő este az első exit poll még a Progresszív Szlovákia (PS) győzelmét jelezte, azonban ahogy jöttek be a részeredmények, nőtt a feldolgozottság, úgy lett egyre biztosabb, hogy a volt kormányfő ismét választást nyert. A különbség pedig nem is kicsi: a szavazatok 99,56 százalékos feldolgozottságnál a Smer a voksok 23,28 százalékát kapta, majdnem hét százalékponttal megelőzve a második helyezett PS-t, amelyre a választópolgárok 17,07 százaléka adta le voksát. 

Robert Ficónak így jó esélye van arra, hogy negyedszer is Szlovákia miniszterelnöke legyen. Jókedvből pedig nem volt hiány a Smer eredményváróján: a párt vezető politikusai dalra fakadva ünnepelték győzelmüket.

Borítókép: Robert Fico, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer–SD) párt vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik a párt pozsonyi székházában rendezett eredményváróra 2023. szeptember 30-án, a szlovák parlamenti választások napján (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

 

 

 

Szlovákia választott

Hungary also a winner of Robert Fico's victory

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.