Izraeli háború: szomorú sorsra juthatott a Hamász legfiatalabb túsza + videó

Aggodalmának adott hangot az izraeli hadsereg szóvivője a Hamász palesztin terrorszervezet által elrabolt izraeli Bibas családdal kapcsolatban. A kisebbik fiú, Kfir csupán kilenc hónapos volt, amikor túszul ejtették.

2024. 02. 20. 7:41
null
Tel Aviv, 2024. január 18. A Bibas család elrabolt tagjainak fotóit tartják résztvevõk Kfir Bibas izraeli kisfiú elsõ születésnapja alkalmából tartott rendezvényen a tel-avivi Kirja katonai támaszpontnál 2024. január 18-án. A kisfiút négyéves bátyjával és szüleivel együtt 2023. október 7-én rabolták el az izraeli Nir Oz kibucban levõ otthonukból a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei. A Bibas családot számos honfitársával együtt továbbra is túszként tartja fogva a Hamász. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg közzétett egy videót, amelyen az izraeli Bibas család tagjai láthatók október 7-én, közvetlenül az elrablásuk után, a Gázai övezetben, Hán Júniszban. A térfigyelő kamerák felvételén az látható, hogy a gyermekeit a karjában tartó Shirit fegyveresek veszik körül. Az apát, Yardent is elrabolták, és szintén túszként tartják fogva  – írja a The Times of Israel izraeli napilap.

 

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője elmondta, hogy „nagyon aggódik Shiri és a gyerekek sorsa miatt”, de nem árult el részleteket arról, mit derített ki a hírszerzés a fiatal családról.

Ezek a videók kitépik a szívünket. Elviselhetetlen és embertelen látni, ahogy Shirit, Yardent, Arielt és Kfirt elrabolták az otthonukból, Nir Ozból ebbe a pokolba. A gyermekek elrablása emberiség elleni bűncselekmény és háborús bűn. Ariel és Kfir szörnyű gonoszság áldozatai. Az egész családunk túsz lett az összes elrabolt emberrel együtt

− idézi a Bibas család rokonainak közleményét a Ynetnews izraeli hírportál.

A túszok családtagjai felszólították Izrael és a világ döntéshozóit, hogy a lehető leghamarabb hozzák haza a foglyokat. Az izraeli vezetés március 10-ig, a muszlim böjti hónap kezdetéig adott időt a palesztinoknak, hogy az összes túszt szabadon engedjék. Ha ez nem történik meg, megindul az izraeli offenzíva Rafah városa ellen is.

Borítókép: A Bibas család elrabolt tagjainak fotóit tartják résztvevők Kfir Bibas izraeli kisfiú első születésnapja alkalmából tartott rendezvényen a tel-avivi Kirja katonai támaszpontnál 2024. január 18-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.