A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szijjártó Péter: Nem szabad egyenlőségjelet tenni az izraeli telepesek és a Hamász közé

Egészen elképesztő ötlettel állt elő az Európai Unió: egyenlőségjelet tenne az izraeli telepesek és a közel-keleti országot megtámadó Hamász palesztin terrorszervezet közé. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel közösségi oldalán ismertette, a brüsszeli uniós külügyminiszterek találkozóján ugyanis felmerült, hogy az izraeli telepesekkel szemben szankciókat vezetne be az EU. Noha abban egyetértés látszott, hogy a Hamász ellen is hozzanak intézkedéseket, ám több tagállam feltételhez kötötte a terrorszervezet szankcionálását.

2024. 02. 20. 7:05
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik Brüsszelbe az uniós külügyminiszterek találkozójára 2024. február 19-én (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt hetekben az európai uniós országok egy jelentős része azt szorgalmazta, hogy izraeli telepesek egy csoportjával szemben is éljünk a szankciós listára helyezés eszközével – ismertette Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hétfői Külügyek Tanácsának (KüT) egyik napirendi pontját. A tárcavezető közölte, eleinte volt még egy-két ország, amelyek Magyarországhoz hasonló álláspontot képviseltek, ám miután hozzáigazodtak a többséghez, hazánk egyedüliként nem támogatta az izraeli telepesek szankciós listára helyezését.

Ugyanakkor szorgalmaztuk, hogy a Hamász terroristáit további szankciós intézkedésekkel sújtsuk. Ebben egyetértés látszott, azonban több tagország összekötötte ezt a két kérdést, számomra teljesen elfogadhatatlanul, és azt az álláspontot képviselték, hogy a két szankciós döntés nem történhet meg egymás nélkül

– magyarázta.

Szijjártó Péter szerint az, hogy az izraeli telepesek és a Hamász terrorszervezet közé egyenlőségjelet tennének, teljesen elfogadhatatlan álláspont, és „egy súlyos Izrael-ellenességre szolgáltat bizonyítékot”.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik Brüsszelbe az uniós külügyminiszterek találkozójára 2024. február 19-én (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.