„Nevetséges az ítélet”

A Dynamo Dresden szurkolói szembeszállnak a Német Labdarúgó-szövetséggel. A szövetség múlt heti, Bayer Leverkusenre kirótt büntetése az állítólagos transzellenes szurkolói transzparensek miatt nem maradt kommentár nélkül a szászoknál.

2024. 02. 05. 9:30
SG Dynamo Dresden - SC Freiburg II
04 November 2023, Saxony, Dresden: Soccer: 3rd division, SG Dynamo Dresden - SC Freiburg II, matchday 14, Rudolf-Harbig-Stadion. Dynamo fans in the K-Block cheer on the team after the win. Photo: Robert Michael/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Robert Michael/dpa/ AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német futballklubok szurkolói ismét megszólaltak a transzneműséggel kapcsolatos kérdésekben. A harmadosztályú Dynamo Dresden szurkolói a múlt vasárnapi, FC Ingolstadt elleni mérkőzésen két transzparenst tettek ki, amelyeken az állt: 

„Csak egy nevetséges DFB van… és két nem!”. 

A szászok a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) múlt keddi ítéletére utaltak, amely országos vitát váltott ki.

A DFB 18 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte a Bundesliga-klub Bayer 04 Leverkusent. Szurkolói 2023 novemberében egy állítólag transzellenes transzparenst mutattak be. A felirat: „Sokféle zenei műfaj van, de csak 2 nem”. 

A Bayer Leverkusen elfogadta a büntetést, az ítélet jogerős. A klub ügyvezető igazgatója, Fernando Carro már novemberben „ízléstelennek és helytelennek” nevezte a szurkolók akcióját.


 

Sem a Dynamo Dresden, sem a DFB nem kommentálta még a szurkolók transzparenseit. 

Mint korábban lapunk megírta, a kiírás Németországban már törvénytelennek számít, mert hivatalosan három nem létezik az országban 2019 óta.

Borítókép: 2023. november 4., Szászország, Drezda: Division, SG Dynamo Dresden - SC Freiburg II, 14. játéknap, Rudolf-Harbig-Stadion. A Dynamo szurkolói a K-blokkban szurkolnak a csapatnak a győzelem után (Fotó: Robert Michael/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.