Putyin bevetette a legborzalmasabb orosz fegyvert + videó

Oroszország rakétaindítást hajtott végre a Jarsz rendszerrel.

Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma2024. 03. 01. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország harci gyakorló indítást hajtott végre a Jarsz mobil alapú, leválasztható robbanófejjel felszerelt, szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakétával a pleszeki állami teszt-kozmodromon – számolt be az orosz védelmi minisztérium. 

 

A gyakorló robbanófejek a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura gyakorlótéren kijelölt területre érkeztek. 

A kilövés célja a modern rakétarendszer taktikai, műszaki és repülési jellemzőinek megerősítése volt.

Az eseményre való felkészülés során a Stratégiai Rakétaerők gyakorolták a Jarsz rakétaindító üteg távoli területre történő átcsoportosításának eljárását, valamint a kilövés előkészítését és végrehajtását. A kijelölt feladatokat maradéktalanul teljesítették – áll a közleményben.

Mint ismert, csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök is utalt arra, hogy csapást mérhet Oroszország a Jarsz rendszerrel, amennyiben területét támadás éri. 

A Jarsz rendszer átmozgatásáról a Magyar Nemzet is beszámolt, akkor szakértőt is megkérdeztünk arról, hogy vajon milyen üzenete van ennek

Minden ilyen demonstratív fegyverbemutató és a fegyverek nyilvánosság előtti bemutatása, mozgatása két célt szolgál

– mondta el lapunk kérdésére Horváth József. Az egyik a speciális ellenfeleknek egy üzenet, hogy az adott országnak milyen fegyverei vannak, illetve a potenciális üzleti partnereknek is egy üzenet, hogy miből lehet vásárolni. Hozzátette:

Azt gondolom, hogy most ezeket a rakétákat demonstratív módon bemozgatták, sokkal inkább üzenettel bír, mint valós fenyegetés.

Borítókép: Részlet a videóból, Oroszország Jarsz rakétát indított (Forrás: orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.