Irán brutális válaszcsapással fenyegeti Izraelt + videó

Az iráni rakétatámadás után az izraeli külügyminiszter a válaszcsapás és az önvédelem jogát hangsúlyozta. Ennek hírére Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsa az eddigi csapások tízszeresét hagyta jóvá, ha ez bekövetkezne.

Forrás: Iran Observer2024. 04. 15. 15:52
Pro-Government Celebration on IRGC Attack on Israel
Iráni kormánypárti támogatók Izrael-ellenes jelszavakat kiabálnak, miközben a Palesztina zászlót lengetik Teheránban, a Palesztina téren 2024. április 14-én, az iráni IRGC Izrael elleni kora reggeli támadását ünnepelve. Fotó: Hossein Beris Forrás: Middle East Images/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli háborús kabinet támogatja az Irán elleni válaszcsapást, azonban megosztott annak idejével és módjával kapcsolatban.

Az azonnali válaszcsapás gondolata is felmerült, ezt azonban hamar félretették. A kabinet az Egyesült Államok óvatosságra felhívó figyelmeztetése miatt felfüggesztette a tanácskozást, de várhatóan hamarosan újra összeül, írta meg korábban lapunk.

Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsa jóváhagyta az Izrael elleni csapások mértékének tízszeresét, ha Netanjahu úgy dönt, hogy tovább fokozza a helyzetet

– adta hírül az X-en az Iran Observer. 

Ami több mint ezer ballisztikus rakétát jelent majd, fogalmaz a fenyegető bejegyzés.

Borítókép: Iráni kormánypárti támogatók Izrael-ellenes jelszavakat kiabálnak, miközben a palesztin zászlót lengetik Teheránban, a Palesztina téren 2024. április 14-én, az iráni IRGC Izrael elleni kora reggeli támadását ünnepelve (Fotó: AFP/Middle East Images/Hossein Beris)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.