Szijjártó Péter: Meg kell előzni a súlyos eszkalációt a közel-keleti térségben

Ha a helyzet a Közel-Keleten kontrollálhatatlanná válik, az könnyen vezethet globális biztonsági válsághoz.

Forrás: MTI2024. 04. 17. 18:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyetért indonéz kollégájával abban, hogy a nemzetközi közösségnek most minden erejével és figyelmével arra kellene koncentrálnia, hogy meg lehessen előzni a súlyos eszkalációt a közel-keleti térségben. A miniszter szerdán Facebook-oldalán, Trinidad és Tobago fővárosából, Port of Spainből jelentkezve tudatta, hogy Retno Marsudi Jakartából hívta őt fel. A beszámoló szerint az indonéz külügyminiszterrel a Közel-Keleten kialakult biztonsági válságot tekintették át.

A tárcavezető azt írta, ha a helyzet a Közel-Keleten kontrollálhatatlanná válik, akkor az egybefonódva az egyre súlyosabb európai háborús hangulattal Ukrajna kapcsán, könnyen vezethet olyan globális biztonsági válsághoz, amelyet még csak elképzelni sem akarnak.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.