Videón Robert Fico merénylőjének vallomása

Nem értett egyet a miniszterelnök politikájával.

2024. 05. 15. 20:28
null
Fotó: AFP/RTVS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Fico szlovák miniszterelnököt szerdán fényes nappal, az utcán lőtte meg egy Juraj C. nevű, hetvenegy éves férfi, aki a Szlovákiai Írók Szövetségének tagja. Úgy tudni, korábban biztonsági őr volt egy bevásárlóközpontban. A rendőrök még a helyszínen azonnal elfogták. Később egy videót osztottak meg a férfiról, aki bevallotta, hogy nem értett egyet Robert Fico politikájával, ezért lőtte meg többször a miniszterelnököt a szlovákiai Nyitrabányán.

Fontos megjegyezni, hogy a videót a jelek szerint az egyik rendőr szivárogtatta ki. A rendőröknek nem szabad így viselkedniük, az ő feladatuk a bizonyítékok biztosítása és az elkövető megfelelő kihallgatása a törvényeknek megfelelően. Az nem derül ki, hogy milyen kérdésre válaszol és a szövegkörnyezet sem teljes.

Borítókép: A pillanat, amikor a rendőrök elfogják Robert Fico merénylőjét (Fotó: AFP/RTVS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.