A német AfD elismerően nyilatkozott Orbán Viktor békemissziójáról

„Az AfD frakciója üdvözli, hogy a legmagasabb európai uniós szintről vetik föl egy béketárgyalásokat célzó mielőbbi tűzszünet lehetőségét” – nyilatkozta Matthias Moosdorf, a német párt külügyi szóvivője.

Forrás: DPA International2024. 07. 06. 17:37
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a tárgyalásuk után tartott moszkvai sajtótájékoztatón 2024. július 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) párt parlamenti frakciója üdvözölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök ukrajnai béke érdekében tett erőfeszítéseit, közölte a DPA International. 

Magyarország mutatja az utat azáltal, hogy a konfliktus közvetlen szereplőivel tárgyal uniós elnöksége első napjától fogva. Ez volt az AfD parlamenti frakciójának alapvető követelése a háború kezdete óta

– nyilatkozta Matthias Moosdorf, a német ellenzéki párt parlamenti csoportjának külügyi szóvivője, majd hozzátette: 

Orbán ezzel mindenekelőtt olyan háborús uszítókként leplezte le az EU-t és tisztségviselőit, amely, illetve akik nem uniós érdekből cselekszenek

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Orbán Viktor az egyedüli európai uniós vezető, akinek még élő kommunikációs kapcsolata van Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Orbán Viktor először Kijevbe, majd Moszkvába is elutazott békemissziója során, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, majd Vlagyimir Putyin orosz államfővel egyeztessen a háború megállításáról. Több uniós vezető tetszését viszont nem nyerte el a békemisszió második állomása. Azt hangsúlyozták, hogy az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége nem ad felhatalmazást Orbán Viktornak arra, hogy Oroszországgal folytasson tárgyalásokat.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a tárgyalásuk után tartott moszkvai sajtótájékoztatón 2024. július 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.