Orbán és Trump békét akar

Ifjabb Donald Trump szerint elég volt az állandó háborúkból. A volt amerikai elnök fia szerint apja és Orbán Viktor akarja visszahozni a békét a világba.

2024. 07. 08. 8:39
A magyar miniszterelnök Sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor (b) magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök. (Fotó: FISCHER ZOLTÁN / MAGYAR MINISZTERELNÖKi SAJTÓIRODA / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán miniszterelnök – apámhoz hasonlóan – szeretné, ha a béke visszatérne a világba. Ezt írta az X-en ifjabb Donald Trump. A volt elnök fia úgy fogalmazott: 

elég volt az állandó háborúkból és a végtelen pénzösszegekből, hogy finanszírozzák azokat… A béke legyen a végső cél.

 Ifjabb Donald Trump Orbán Viktor magyar miniszterelnök bejegyzésére reagált az X-en. 

Boldogok, akik békét teremtenek

 – tette hozzá.

Mint arról lapunk is beszámolt, Peking a békemisszió harmadik állomása. A kormányfő hétfő hajnalban érkezett Kínába.

Mint ismert, egy nappal azután, hogy Orbán Viktor átvette az uniós soros elnökséget, a békemissziója részeként máris Kijevben találkozott az ukrán elnökkel. Határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását kérte múlt keddi kijevi látogatásán Volodimir Zelenszkijtől. Pénteken pedig már Moszkvában egyeztetett a lehetséges béke feltételeiről Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Borítókép: A magyar miniszterelnök sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor (b) magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: Fischer Zoltán/AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.