Orbán Viktor a szabad világ vezetője – állítja a bolgár szakértő

Már több, mint egy hét eltelt a magyar soros elnökség kezdete óta, de a mai napig Orbán Viktorról, valamint a miniszterelnök Kijevet, Pekinget és Moszkvát is érintő békemissziójáról cikkezik a nemzetközi sajtó. Ezúttal egy bolgár hírportál főszerkesztője fogalmazta meg azt a gondolatot, hogy „Az erős, tudatos politikust ma Európában Orbán Viktornak hívják”.

2024. 07. 09. 13:35
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2024. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén. Magyarország július 1-tõl december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejegyzést tett közzé Bulgária legolvasottabb hírportálja, a jobboldali Pik.bg. Nedjalko Nedjalkov főszerkesztő Orbán Viktor magyar miniszterelnök békemissziójával kapcsolatban a következőket írta:

az erős, tudatos politikust ma Európában Orbán Viktornak hívják. 

„Csak neki van bátorsága és szabad akarata beindítani a repülőgépet és hol Kijevbe, hol Moszkvába, hol Pekingbe vagy Ankarába repülni, ahol szívélyesen fogadják, mint egy békegalambot” – fogalmazott, hozzátéve, a miniszterelnök „reményt adott a világnak”. Nedjalkov szerint mindeközben a bolgár „nyálas politikusok azon töprengenek, hogy a kanyart a Fehér Ház vagy a szófiai amerikai nagykövetség szerint vegyék-e be”. A Pik.bg munkatársa szerint az igazi vezető humanista, aki a békéért, az életért harcol, emellett közvetít és nem támogat háborút.

„Az igazi vezető azért küzd a békéért, mert ő maga is szabad ember, nem süllyed megalázó függőségekbe, amelyek arra kényszerítik, hogy túszul ejtse pártja és hazája sorsát” – fogalmazott. Álláspontja szerint

áldott a magyar nép, hogy van egy Orbán Viktorja és áldott Orbán Viktor, amiért olyan népe van, amely annyi évtizeden át támogatja őt. 

A bolgár főszerkesztő cikke egyébként nagy népszerűségnek örvend, 24 óra alatt több, mint 465 ezren olvasták el.

Borítókép: Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2024. július 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.