Kamala Harris Biden után takarítana

A spanyol sajtó szerint az elnökjelölti vita után sem lehet megmondani, hogy ki lesz az USA következő elnöke.

2024. 09. 11. 8:26
ABC News Hosts Presidential Debate Between Donald Trump And VP Kamala Harris At The National Constitution Center In Philadelphia
A demokraták elnökjelöltje, Kamala Harris amerikai alelnök 2024. szeptember 10-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamala Harris visszavette a Joe Biden által elvesztett talajt – írja a spanyol El Debate. A lap kiemeli, hogy a választási vita villámgyorsan támadások és személyes vádak birodalmává vált, melynek során ugyan a demokrata jelölt hosszabb ideig volt képes tartani a gyeplőt, a republikánus Donald Trump erősebb üzenettel zárta azt.

Az RTVE közben azt emeli ki, hogy az alig több mint hatvan nappal a választások előtt megtartott Harris–Trump vita tele volt támadásokkal és vádaskodásokkal, és amely folyamatos védekezésre kényszerítette a volt elnököt. Hozzáteszik, hogy Harris egy olyan ellenféllel szemben emelte ki továbblépési szándékait, akit vele ellentétben az amerikaiak már jól ismernek, és aki a vita folyamán mindvégig a bevándorlási kérdésekre összpontosított azért, hogy elkerülje a moderátorok által felvetett kényesebb témákat, például a Capitolium elleni támadásban játszott szerepét.

A spanyol sajtó történelmi eseményként utal az elnökjelöltek vitájára, és arra a következtetésre jutott, hogy a bizonytalanság keresztje továbbra is Harris és Trump fölött lebeg majd, mert ezek után sem lehet majd megmondani, hogy melyikük lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Borítókép: A demokraták elnökjelöltje, Kamala Harris amerikai alelnök 2024. szeptember 10-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.