A belgákhoz nem kell vakcina-útlevél 

Olasz lapnak adott interjút XVI. Benedek volt egyházfő. Franciaországban az idősebb korosztályt AstraZeneca-val is oltják, Lampedusa olasz szigetre egyre több illegális bevándorló érkezik. A belgák nem kérnek majd vakcina-útlevelet az odautazóktól.

2021. 03. 02. 14:37
Flu vaccination
ILLUSTRATION - 21 November 2018, Bavaria, Würzburg: A syringe labeled with the name of the quadruple influenza vaccine Influvac Tetra lies on a vaccination pass. Flu vaccines are becoming scarce in many parts of Germany. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa Fotó: Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc évvel lemondása után adott interjút a volt pápa

XVI. Benedek emeritus pápa lemondásának nyolcadik évfordulóján adott interjút az Il Corriere della Sera olasz napilapnak. Cáfolta azokat a találgatásokat, miszerint a háttérből továbbra is befolyásolja az egyház életét. “Nincs két pápa, csak egyetlen pápa létezik” – hangsúlyozta a péteri székről lemondott egyházfő.

“Nehéz döntés volt, de tudom, hogy helyesen cselekedtem” – mondta a világegyház számára máig érthetetlen döntését, majd tagadta, hogy lemondásának oka külső kényszer lett volna. Az interjúban beszélt az újonnan megválasztott Mario Draghi olasz miniszterelnökről, továbbá az amerikai elnökről, a világjárványról és a pápa iraki útjáról is.

Corriere

Franciaország kiterjeszti az AstraZeneca használatát az idősebb korosztályra is

A francia egészségügyi miniszter, Olivier Véran hétfőn bejelentette, hogy az AstraZeneca oltóanyagot ezentúl a 65-75 éves korosztálynál is alkalmazni fogják, elsősorban azoknál az időseknél, akik több krónikus betegséggel vagy egészségügyi kockázattal rendelkeznek. Franciaországban az AstraZeneca vakcinát a kijelölt oltópontokon, a háziorvosnál és hamarosan a patikákban is meg lehet kapni. Az AstraZeneca szélesebb körű felhasználásával 2,5 millióval több franciát tudnak beoltani. A 75 éven felüliek esetében továbbra is a Pfizer és a Moderna vakcináját alkalmazzák, amelyekhez a kijelölt oltópontokon lehet hozzájutni.

Francetvinfo,

ParisMatch

Egyre több bevándorló érkezik az olasz szigetre

Az éjszaka ötszáz illegális bevándorló érkezett hajóikon Lampedusa szigetének partjaihoz– adja hírül az Il Gionale napilap. A Sea Watch hajó is hamarosan kikötőt keres a fedélzetén tartózkodó 317 bevándorlónak, nem kizárt, hogy Olaszország lesz a végállomás. Luciana Lamorgese belügyminiszter tétlen a tarthatatlanná vált viszonyokkal szemben. Matteo Salvini sürgeti az azonnali beavatkozást, a kérdés tisztázására külön konzultációt kér Mario Draghi kormányfőtől és Luciana Lamorgese belügyminisztertől. Rosario Costnza a külföldi közvetlen befektetés (FdI) koordinátora hangsúlyozza, egészségügyi szempontból is nagyon veszélyes a szabad partraszállás, hiszen a hajók éjszaka érkeztek, és a bevándorlók egészségügyi ellenőrzés nélkül foglalták el Lampedusát. A lakosság komoly erőfeszítései ellenére újra megjelent a koronavírus a szigeten.

IlGornale

Fotó: Karl-Josef Hildenbrand/dpa

 

Belgiumban nem lesz feltétel a vakcina-útlevél

Sophie Wilmès belga külügyminiszter bejelentette, hogy Belgiumban nem lesz feltétel a vakcina-útlevél az országba utazáshoz. A döntést azzal indokolta, hogy az útlevél sértené az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz való állampolgári jogokat.

Brusseltimes

(A borítókép illusztráció:Belgiumban nem lesz feltétel a vakcina-útlevél, forrás: Karl-Josef Hildenbrand/dpa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.