A genderideológiát sugárzó tv-műsorok ellen tiltakoztak

A családvédő szervezetek szerint az olasz RAI megsértette a keresztény értékeket és szimbólumokat.

2021. 03. 26. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olasz családvédő szervezetek tiltakoztak pénteken a RAI köztelevízió római és milánói székháza előtt, mivel a tévécsatorna súlyosan megsértette a keresztény értékeket és szimbólumokat, valamint rendszeresen a genderideológiát népszerűsítő műsorokat sugároz.

A megmozduláshoz több jobboldali politikus, egyházi elöljáró, de muzulmán vallásúak is csatlakoztak.

A köztelevízióban zajló LMBTQ-propaganda és blaszfémia beszüntetésére gyűjtött aláírásokat az Életért és a Családért nevű civil szervezet, valamint nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a RAI vezetőségét.

Nemcsak az állampolgárok, hanem a politikusok is méltatlannak találták a vallási szimbólumok kifigurázását. Maurizio Gasparri, a Hajrá, Olaszország! szenátora beszámolt lapunknak arról, hogy pártja is kérdőre vonta a köztelevíziót. – Lesújtó választ kaptunk a RAI vezetőségétől, azt állítva, hogy semmiféle sértés nem történt, a keresztény szimbólumokat nem érte támadás. Mi azonban továbbra is követeljük a köztelevízió bocsánatkérését – mondta Gasparri.

– A művészet, a szatíra szabadságának megvannak a határai,

nem jelentheti több millió olasz katolikus értékeinek és vallási érzületének lábbal tiprását. Én gyakorló katolikus vagyok, és mélyen sértve éreztem magam számos tartalom láttán – nyilatkozta a szenátor.

Különösen a sanremói dalfesztivál során, de számos más alkalommal is istenkáromló jeleneteket tettek közzé. Az egyik műsorvezető például töviskoronával vonult fel, a másik a Szűzanyát imitálta, a Szent Keresztet illetlen helyzetekben jelenítették meg, vagy az azonos neműek a tévékamerák előtt csókolóztak – részletezte lapunknak a felháborító tartalmakat Jacopo Coghe, az Életért és a Családért civil szervezet elnökhelyettese. Szerinte mindez azért történhet meg, mert rendkívül erős az olasz médiában a genderpropaganda és a keresztényellenes hangulat.

– Több millió olasz keresztény számára fontos vallási szimbólumokat becstelenítenek meg

– nyilatkozott lapunknak a megmozduláson felszólaló Lucio Malan, a Hajrá, Olaszország! párt szenátora, mondván, egyes műsorok azt sulykolják, hogy nemcsak nő és férfi létezik, hanem végtelen mennyiségű genderidentitás. A politikus kifejezte az iránti aggodalmát is, hogy a média felmagasztalja a nemváltoztatás lehetőségét, miközben a jelenség valójában elenyésző számú személyt érint, mégis divatos dolognak állítják be. A jobboldali szenátor hangsúlyozta, hogy amikor az emberek szavazni mennek, akkor kötelességük figyelembe venni, hogy nemcsak gazdasági vagy társadalmi kérdések léteznek egy ország életében, hanem a politikának kötelessége a gyermekek egészséges fejlődésének védelmét biztosítani. Különösen egy olyan ideológia támadásaival szemben, amely a nemiség intim szférájába akar beavatkozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.