A Hunter Bidenről szóló hírek nem az oroszok műve

A Joe Biden demokrata párti elnökjelölt fiáról, Hunter Bidenről nyilvánosságra került információk nem az oroszok dezinformációs kampányának részei – jelentette ki John Ratcliffe, az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője a Fox televíziónak adott interjújában hétfőn.

Forrás: MTI2020. 10. 19. 21:32
U.S. Vice President Biden and son Hunter gesture as they walk down Pennsylvania Avenue
Hunter és Joe Biden. Korrupcióra mutatnak a jelek Fotó: Carlos Barria Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorvezető közvetlen kérdésére, hogy vajon megalapozott-e a képviselőház hírszerzési bizottsága demokrata párti elnöke, Adam Schiff állítása, miszerint a Joe Biden fiáról, Hunter Bidenről az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk hátterében az oroszok kampánya állhat, Ratcliffe leszögezte: az amerikai hírszerzésnek nincsenek ezt alátámasztó információi.

„Hadd legyek világos! A hírszerzési közösség nem hiszi ezt, mert nincsenek olyan hírszerzési információk, amelyek mindezt alátámasztanák. Mi nem osztottunk meg olyan jellegű hírszerzési információkat Schiff képviselővel vagy a kongresszus más tagjaival, amelyek szerint Hunter Biden laptopja bármilyen orosz kampány része lenne. Ez egyszerűen nem igaz”

– fogalmazott a hírszerzés csúcsigazgatója. Majd leszögezte: kinevezésekor „éppen annak akartam véget vetni, hogy a hírszerző közösséget bármilyen politikai narratíva érdekében használják fel”.

A New York Post című lap a múlt héten csütörtökön hozott nyilvánosságra Hunter Biden laptopjáról származó elektronikus leveleket, amelyekből kitűnt: Hunter évekkel korábban – amikor a Burisma ukrán energetikai cég igazgatótanácsi tagja volt – összehozta az apját, Joe Bident (aki akkor Barack Obama kormányzatának alelnöke volt) a Burisma egyik vezetőjével. Az illető e-mailben mondott köszönetet a Washingtonban létrehozott találkozó megszervezéséért. Joe Biden mindig tagadta, hogy megvitatta volna a fiával az ukrajnai üzleti ügyeit.

A New York Post ezt követően olyan e-maileket is nyilvánosságra hozott, amelyek Hunter kínai üzleti ügyeit taglalják. A lap állítása szerint az e-maileket a laphoz egy számítógép-javító juttatta el, akinél Hunter Biden a laptopját javíttatta.

Demokrata párti politikusok, köztük Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, úgy vélekedtek, hogy a laptopról nyilvánosságra került információk a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden lejáratására irányuló orosz dezinformációs kampány részei. Maga Joe Biden „rágalomnak” minősítette az információkat.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter szerint Joe Biden egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illette Magyarországot.

Miután a külgazdasági és külügyminiszter magyarázatot követelt Bidentől, az amerikai hírportál is foglalkozott a demokrata elnökjelölt sértő szavaira tett magyar reakcióval.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.