A Kanári-szigetekre tartó hajó borult fel az Atlanti-óceánon

Több mint két tucat bevándorló vízbe fulladt Mauritánia partjain, a Kanári-szigetekhez tartottak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 07. 13:50
Some 82 migrants rescued off Canary Islands
Tengerből kimenekített afrikaiak várnak sorsukra a Kanári-szigeteken Fotó: MTI/EPA/Angel Medina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhét ember meghalt, mert felborult a hajójuk csütörtökön Mauritánia partjainak közelében, Nouadhibou és Dakhla között. A hajó vélhetően illegális bevándorlókat akart partra tenni a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken – derült ki az ENSZ pénteki közleményéből. A mauritániai parti őrség egyetlen túlélőt talált a szerencsétlenség után.

Az ENSZ szerint a hajó Dakhlából indult napokkal korábban, de motorhiba miatt irányíthatatlanul sodródni kezdett a tengeren. Utasai – akiknek többsége valószínűleg fekete-afrikai volt – napokig hánykolódhattak víz és élelem nélkül.

Sok migráns és menedékkérő az északnyugat-afrikai Mauritánián keresztül próbál meg a tengeren át eljutni Európába. Tavaly decemberben hatvan ember holttestét sodorta partra a tenger Nouadhibou közelében, ők Gambiából indultak útnak a Kanári-szigetek felé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.