A Nagy Alma most tényleg nem alszik: állandó a szirénázás New Yorkban

Állandóvá vált a szirénázás a városban, amely „soha nem alszik”: a New York-i mentők másfélszer több hívást kapnak, mint a koronavírus-járvány előtt, immár naponta hatezret.

Forrás: MTI2020. 03. 30. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi – vasárnap esti – adatok szerint a megapoliszban 776-an haltak meg a kór miatt. Bill de Blasio polgármester közölte, hogy 400 további lélegeztetőventilátort kért a szövetségi kormányzattól a város kórházainak, és figyelmeztetett, hogy utánpótlás nélkül a város egy hét alatt kifogyhat kesztyűkből, maszkokból és más kórházi eszközökből.

Az amerikai haditengerészet egyik kórházhajóját hétfőre várják New Yorkba. A hajón 1000 ágy van, 12 műtő és teljes egészségügyi személyzet. A kórházhajó nem koronavírusos fertőzötteket lát majd el, hanem egyéb betegségekben szenvedőket, hogy tehermentesítse valamelyest a New York-i kórházakat, helyeket szabadítson fel a ragály betegi számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.