A párizsi terrorcselekmény összefügg a tömeges migrációval

Bakondi György: Franciaországban nagy a terrorfenyegetettség, az elmúlt időszakban is több terrorcselekmény történt.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizsban történt terrorcselekmény összefügg a tömeges, ellenőrzés nélküli migrációval – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este. A francia hatóságok azt közölték: lefejeztek egy embert a Párizstól északnyugatra található Conflans-Sainte-Honorine külvárosban péntek késő délután. Az elkövetőt agyonlőtte a rendőrség. Az ügyben a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot.

Bakondi György azt mondta: Franciaországban nagy a terrorfenyegetettség. Az elmúlt időszakban is több terrorcselekmény történt.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt az őszi és a téli időszakban súlyos helyzet is kialakulhat. Ilyenkor a határok kérdése kiemelten fontos.

Elmondta, hogy az Európai Unió egységes határigazgatáson gondolkodik. Ennek bevezetése viszont késik, a nemzetállamok pedig nem várhatnak. A lakosság védelme, az egészségügyi rendszer fenntartása sürgős intézkedéseket igényel – közölte Bakondi György.

Lefejeztek egy történelemtanárt Párizs mellett

Lefejeztek egy férfit Párizs közelében – adta hírül a Le Figaro.

A francia konzervatív portál azt írta, az iszlamista őrület éppen most lépett át a rémület új szakaszán, minden jel ugyanis arra utal, hogy az áldozat egy középiskolai történelemtanár volt, aki épp Mohamed-karikatúrákat mutatott be egy a figyelmet a véleménynyilvánítás szabadságának fontosságára felhívó tanfolyamon.

A hírt a hatóságok az Euronews-nak is megerősítették. A helyi médiajelentések szerint a férfinál kés is volt, az első sajtóhírek pedig még arról érkeztek, hogy feltehetően robbanómellény is van a gyanúsítottan. Utóbbit később nem erősítették meg.

A holland BNO News portál azt írta, az elkövető a Twitter-mikroblogon fényképet tett közzé az áldozat levágott fejéről.

A szemtanúk beszámolói szerint az elkövető az Allah, akbar kiáltást hallatta. Az eset a francia fővárostól északnyugatra található Conflans-Sainte-Honorine külvárosban péntek késő délután, az elkövetőt agyonlőtte a rendőrség, az ügyben a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot – közölték a francia hatóságok. A brit Daily Mail azt írja: az elkövető egy szülő volt.

A francia terrorellenes ügyészség közölte, hogy egyebek mellett terrorista indíttatású gyilkosság miatt indított vizsgálatot. Jean Castex francia miniszterelnök a helyszínre indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.