A rendőrellenes aktivista luxuscipőben hirdeti az egyenlőséget

A rasszizmus és a rendőri erőszak ellen fellépő szélsőbaloldallal szimpatizáló aktivista a közösségi oldalakon tette közzé, hogy egy rendkívül drága cipőmárka szponzorálja, így mostantól luxuscipővel a lábán fog harcolni a társadalmi egyenlőtlenségek ellen.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 06. 17. 17:17
Traor, Assa
Assa Traoré beszédet mond a rasszizmus és a rendőri erőszak elleni tüntetés kezdete előtt Párizsban 2020. június 13-án Fotó: Christophe Petit Tesson Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét hallatott magáról a francia George Floydként is emlegetett, 2016-ban rendőri intézkedést követően elhunyt mali származású visszaeső bűnöző, Adama Traoré nővére, Assa. A rendőrgyűlölő aktivista a Facebookon és a Twitteren is büszkén tudatta követőivel, hogy a luxuscipőket gyártó híres francia divattervező, Christian Louboutin szponzorálja a magánháborújában. Assa Traoré egy képet is mellékelt a bejegyzéshez, melyen ökölbe szorított kézzel, lábán méregdrága cipővel pózol.

Assa Traoré bejegyzése alapján elkötelezte magát a nagy presztízsű Louboutin márka mellett, mostantól a híres divattervező kollekcióját viselve fog előre menetelni a rendőri erőszak, a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban.

A Le Figaro napilapban megjelent egy interjú Idris Elba brit színésszel, aki szintén csatlakozott a Louboutin divatház által létrehozott, Martin Luther King híres mondása által inspirált úgynevezett Walk a mile in my shoes elnevezésű kollekció által népszerűsíteni kívánt rasszizmus-ellenes fellépéshez. A színész elmondása alapján az akció célja nem más, mint felhívni a figyelmet a faji alapon történő negatív megkülönböztetésre, valamint a társadalmi egyenlőtlenségekre, amelyben ezentúl szerepet kap a francia rendőröket lépten-nyomon támadó Assa Traoré is.

Az interjúból az is kiderül, hogy a kollekció bevételeinek száz százalékát, vagyis a teljes összeget olyan egyesületeknek ajánlják fel, melyek az igazságtalanság és az elnyomás elleni harc mellett kötelezték el magukat, köztudott ugyanis, hogy Idris Elba és felesége, Sabrina szintén a BLM mozgalom lelkes hívei.

Assa Traoré beszédet mond a rasszizmus és a rendőri erőszak elleni tüntetés kezdete előtt Párizsban 2020. június 13-án
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A történtekről beszámoló Valeurs actuelles hetilap cikke alapján rendkívül sok negatív kommentet kapott Assa Traoré, az internetezők leginkább azt kifogásolták, hogy a rendőrellenes aktivista a társadalmi egyenlőtlenségek ellen kíván harcolni, miközben olyan cipő virít a lábán, amelynek az ára ötszáz eurótól kezdődik.

Az ellentmondás feltűnt a Marianne nevű lapnak, is, ahol egy az egyben azt a kérdést feszegetik, hogy nem zavarja-e Assa Traorét, hogy egy dúsgazdag kapitalista üzletember, Christian Louboutin termékét népszerűsíti, miközben egyenlőséget hirdet mindenki számára. A cikk arra is rávilágít, hogy a francia divattervező nyilván nem véletlenül választotta ki Assa Traorét terméke népszerűsítésére, bizonyára meglátta a BLM mozgalom ismert alakjainak marketingértékét, melyet a kollekció és a kampány népszerűsítésére használhatna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.