A spanyol jobboldal szerint Magyarországon minden homoszexuális ember normális életet élhet

Skandáló tömeg távolította el Emmanuel Macron arcképét egy francia település polgármesteri hivatalának faláról · Fogvatartottak ejtettek túszul két börtönőrt Svédországban · A tunéziai egészségügyi miniszter állásába került a háborús állapotokat előidéző oltási akció · A spanyol jobboldal szerint Magyarországon minden homoszexuális ember normális életet élhet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 07. 22. 12:58
Paris annuel LGBTQ gay pride parade
LMBTQ-felvonulás Párizsban 2021. június 26-án Fotó: IAN LANGSDON Forrás: MTI/EPA/IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skandáló tömeg távolította el Emmanuel Macron arcképét egy francia település polgármesteri hivatalában

Persona non grata lett a francia köztársasági elnök az olasz határ közelében fekvő francia település, Chambéry polgármesteri hivatalában. Július 21-én, az Emmanuel Macron által kilenc nappal korábban kihirdetett rendeletek – kötelező oltás az egészségügyi dolgozóknak, a Covid-igazolások széles körű használata – ellen tiltakozó kétszáz fős tömeg behatolt Chambéry polgármesteri hivatalába, majd eltávolította az épület faláról Emmanuel Macron hivatalos portréját.

Chambéry polgármestere közleményben ítélte el a városháza erőszakos lerohanását. „A Francia Köztársaság szimbólumai és hivatalos helyszínei ellen indított támadások nem tolerálhatók, különösen azért nem, mert a városháza más állampolgároknak is akadály nélkül elérhető kell hogy legyen.” Emmanuel Macron múlt heti bejelentését tiltakozáshullám követte egész Franciaországban. Több százezren vonultak utcára a nagyvárosokban, valamint a Covid-igazolványok ellenőrzésére kötelezett szektorok képviselői (vendéglátás, közlekedés, kulturális szektor), sőt a francia rendőrség szakszervezetei is kivitelezhetetlennek nevezték a francia kormány új rendeletét.

Források: twitter.com, fr.sputniknews.com

Fogvatartottak ejtettek túszul két börtönőrt Svédországban

Két gyilkosságért elítélt fogvatartott, Isak Dewit és Haned Mahamed Abdullahi ejtett túszul két börtönőrt szerdán egy svédországi fegyházban. A Stockholmtól bő száz kilométerre nyugatra lévő esklistunai fogvatartási intézetben egy őrszobában barikádozták el magukat a bűnözők egy férfi és egy női őrrel együtt, és egy helikoptert követeltek váltságdíjul. Délután azt közölték a túszejtők, hogy húsz, fogva tartott társuknak kiszállított kebabos pizza fejében az egyik őrt elengedik. A követelésnek eleget tettek a hatóságok, így az egyik őrt este fél 8-kor el is engedték. A másikat két órával később, ám arról nem közölt részleteket a rendőrség, őt hogyan sikerült kiszabadítani. A túszejtőket később a rendőrség elszállította kihallgatásra a fegyházból, ahová már nem is fogják őket visszavinni.

Források: Expressen, Rendőrség

Bugnyár Zoltán

A tunéziai egészségügyi miniszter állásába került a háborús állapotokat előidéző oltási akció

A tunéziai oltási kampány egyik nagy fiaskójának bizonyult a „nyílt napok” néven meghirdetett kétnapos akció, amelyben a tunéziai hatóságok a 18 évesnél idősebbeknek lehetővé tették a koronavírus elleni oltás felvételét a vallási ünnep, az Aïd al-Adha idején.

Az akció helyszínéül szolgáló oltóközpontokat azonban hatalmas tömegek rohamozták meg, amelyben az emberek egymást taposva próbáltak meg szérumhoz jutni. A koronavírus terjedésének megállítását célzó akció így valójában súlyos fertőzési gócpontokat hozott létre mind a harminc helyszínen az egymás hegyén-hátán tülekedő emberek között. Egyes épületekben a hatalmas tömeg nyomása alatt még a bejárat oldalfala is felmondta a szolgálatot: kidőlt. A katasztrófában végződő oltási nap végén az akció szellemi atyját, az egészségügyi minisztert a tunéziai kormányfő menesztette a posztjáról, és az oltási akciót bűncselekmények minősítette.

Forrás: fr.sputniknews.com

A spanyol jobboldal szerint Magyarországon minden homoszexuális ember normális életet élhet

A VOX kongresszusi szóvivője, Iván Espinosa de los Monteros szerint az Európai Uniónak nincs oka eljárást indítani sem Magyarország, sem Lengyelország ellen az LMBTQ-emberek jogait sértő törvények miatt. Az állami tévének adott interjújában úgy fogalmazott: „egy homoszexuális ember teljesen normálisan, nyugalomban élhet Magyarországon. Ha igaz lenne az, hogy ebben a két országban szexuális irányultságuk miatt zaklatnak embereket, akkor oka lenne az uniónak megbüntetni őket, de ez egész egyszerűen nincs így.” Espinosa nyilatkozatában megvédte Orbán Viktor miniszterelnököt és döntéseit, majd hozzátette: az EU-nak sok egyéb problémával kellene foglalkoznia, nem pedig a magyarországi LMBTQ-helyzettel.

LMBTQ-felvonulás Párizsban 2021. június 26-án
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Kiemelte: „Sajnálatos, hogy egy véget nem érő világjárvány, a kubai szabadságjogok elnyomása és egyéb drámai helyzetek mellett az EU Magyarországot és Lengyelországot támadja ahelyett, hogy az igazán komoly problémák megoldását segítené.”

Forrás: europapress.es

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.