A világjárvány alkalmából a svájci posta bélyeget ad ki

Forrás: MTI2020. 04. 06. 22:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci posta bélyeget ad ki a koronavírus-világjárvány alkalmából, bevételéből a segítségre szorulókat támogatják.

„A bélyegen látható rajz a járvány idején megélt szolidaritást fejezi ki, az embert próbáló idők után sokáig fog emlékeztetni az összefogás élményére” – olvasható hétfői közleményükben.

A bélyegen piros alapon fehér kereszt látható, melyet pálcikaemberkék vesznek körbe. A rajz melletti felirat: Covid-19, alatta négy nyelven a szolidaritás szó olvasható.

A bélyeg darabja 5 frank (1721 forint) és tízes levélben kapható. A közlemény szerint a pénzt azoknak az embereknek ajánlják fel, akiknek a világjárvány miatt sürgős segítségre van szükségük.

„Minden bevételt maradéktalanul a Glückskette svájci jótékonysági szervezetnek és a svájci vöröskeresztnek utalunk” – írták. A Glückskette jelenleg többek között a jemeni háború áldozatai és a koronavírus elleni harc támogatására gyűjt.

A szolidaritásbélyegeket egyfrankosként kezeli a posta, ennyibe kerül egy normál levél feladása Svájcban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.