Akár a gondolataikért is feljelenthetik az embereket

Manapság elképzelhetetlen, hogy azért tartóztassanak le valakit, mert rosszat mondott a kollégájáról, vagy elkobozzák a könyveit, mert a szomszéd nem ért vele egyet. Akár ezt is lehetővé teheti Skóciában az úgynevezett gyűlöletbűncselekmény-törvény, ami ellen a rendőrség minden erejével tiltakozik.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 08. 01. 15:40
null
Forrás: v4na.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rendőrök pontosan tudják, hogy vannak egyének a társadalomban, akik úgy vélik, hogy ha őket megsérti valaki, az már rendőrségi ügy” – tette közzé a skót rendőri szövetség az új törvényjavaslat kapcsán, mely a gyűlöletbűncselekmények ellen lépne fel, azonban túl homályosan fogalmaz ahhoz, hogy végrehajtható legyen és teljesen hiteltelenítheti a rendőröket a lakosság szemében.

Calum Steele a szövetség főtitkára elmondta, hogy a törvény már nem a cselekedeteket büntetné, hanem a gondolatokat, a privát beszélgetéseket, de még az érzéseket is. Rámutatott, hogy fontos az előítélet és a rasszizmus megfékezése, azonban a büntethető szintjük már megfelelően szabályozva van a törvény által, és amit most javasolnak, az a szólásszabadság megcsonkítása, ami hatalmas ár, minimális haszonért.

További információkat IDE KATTINTVA olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.