Autóbalesetben gyerekeivel együtt súlyosan megsérült az ukrán elnök gyermekjogi megbízottja

Autóbalesetben súlyosan megsérült vasárnap Kijev környékén Mikola Kuleba, az ukrán elnök gyermekjogi megbízottja és vele utazó két fia – hozta nyilvánosságra a Facebookon Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes.

Forrás: MTI2019. 11. 24. 19:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint Kulebának és idősebb, nagykorú fiának sérülései olyan súlyosak, hogy jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket.

A baleset körülményeiről a belügyminiszter-helyettes azt írta, hogy az eset a Kijev megyei Csabani faluban történt kora délután. Kuleba Toyota típusú személyautója egy útkereszteződésben ütközött össze egy Volkswagen mikrobusszal, amelyet egy 21 éves fiatalember vezetett. Az ütközésben mindkét sofőr és a megbízott mindkét gyermeke megsérült, kisebbik, még kiskorú fia könnyebben.

A 47 éves Mikola Kuleba 2014. december 18. óta tölti be az ukrán államfő gyermekjogi megbízottjának tisztét. 2019. május 19-én Petro Porosenko akkori elnök menesztette posztjáról, Volodimir Zelenszkij államfő hivatalba lépése után viszont június 1-jén újra kinevezte őt a tisztségre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.