Az emírségek engedélyezi a Sinopharm beadását a gyerekeknek

Az öböl menti arab államban világszerte az egyik legmagasabb az átoltottsági arány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 02. 14:33
null
Eger, 2021. február 23. A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit tartalmazó doboz a Heves Megyei Kormányhivatal épületében Egerben 2021. február 23-án. Ezen a napon megkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Arab Emírségek megkezdi a Sinopharm vakcinájának alkalmazását a 3 és 17 év közötti gyerekeknél – közölte a kormány a Twitter közösségi portálon.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a döntés klinikai tesztelések és széles körű kiértékelés nyomán született, további részleteket azonban nem közöltek. A hatóságok júniusi tájékoztatása szerint a tesztelés során 900 gyerek immunreakcióját vizsgálták.

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit tartalmazó doboz
Fotó: MTI/Komka Péter

Az öböl menti arab államban, ahol világszerte az egyik legmagasabb az átoltottsági arány, már korábban is biztosítottak Pfizer–BioNTech-vakcinát a 12–15 éves gyerekeknek. Az egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint az emírségek mintegy kilencmilliós lakosságának 78,95 százaléka kapta meg az első adag oltását, 70,57 százaléka pedig mindkét dózist.

Az Egyesült Arab Emírségekben, a térség turisztikai és kereskedelmi központjában, vasárnap 1518 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma 682 377, és eddig 1951-en haltak meg a betegségben.

Az emírségekben III. fázisú klinikai vizsgálatot végeztek a Sinopharm-oltás hatékonyságáról, valamint gyártani is kezdték a kínai fejlesztésű vakcinát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.