Balog Zoltán felszólalt a Jeruzsálemi Imareggeli éves rendezvényén

A magyar kormányzatnak sikerült a különböző zsidó vallási irányzatokkal megegyeznie abban, hogy miként tanítsák a zsidók történelmét, benne a holokauszttal kapcsolatos ismereteket – mondta Balog Zoltán miniszterelnöki biztos szerdán Jeruzsálemben.

Forrás: MTI2019. 06. 05. 23:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltán első külföldi útja a társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztossá történt kinevezése után Jeruzsálembe vezetett, ahol a Jeruzsálemi Imareggeli nevű (Jerusalem Prayer Breakfast, JPB), Izraelt támogató keresztény szervezet éves rendezvényének megnyitóján szólalt fel.

Kiemelte, hogy Magyarországon békében és biztonságban élhetnek az ország zsidó polgárai. A kormányzatnak sikerült a különböző zsidó vallási irányzatokkal megegyeznie az egyik legfontosabb kérdésben – folytatta -, abban, hogy miként tanítsák az iskolai órákon és a tankönyvekben a zsidók történelmét, benne a holokauszttal kapcsolatos ismereteket az országban.

A hatvanöt ország több mint ötszáz képviselőjét felvonultató háromnapos vallási eseményen beszámolt arról is, hogy Magyarország márciusban külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben. Ezzel tovább erősítette a két ország kapcsolatát, amely a modern Izrael Állam megteremtése óta még sosem volt olyan kiváló, mint napjainkban – tette hozzá.

A keresztény-zsidó együttműködés szellemében Izrael békéjéért is együtt imádkozó keresztény vezetőket Juli Edelstein, az izraeli parlament, a kneszet elnöke is köszöntötte.

Balog Zoltán az MTI tudósítójának elmondta, hogy Magyarország számára külön megtiszteltetést jelentett, hogy felszólalhatott a rendezvény megnyitóján, amelyen rajta kívül a külföldiek közül csak Guatemala és Finnország képviselője kapott szót.

A társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos az imareggeli rendezvényei mellett találkozott a jeruzsálemi görög ortodox egyházat vezető III. Theófilosz pátriárkával is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.