Bill és Melinda Gates elválik

A pár 27 év házasság után megy külön. A vagyon sorsa még kérdéses.

MTI
2021. 05. 04. 8:03
GATES, Bill
2009. július 10-én az idahói Sun Valley-ben készített kép Bill Gates amerikai milliárdosról, a Microsoft társaság társalapítójáról és a feleségérõl Melinda Gatesrõl. Fotó: Peter Foley Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bill és Melinda Gates tegnap bejelentették, hogy 27 év házasság után elválnak. Twitter-közleményükben tájékoztatták a nyilvánosságot a házasságuk felbontásáról szóló döntésükről. Úgy fogalmaztak, hogy miután sokat töprengtek a kapcsolatukon, és sokat dolgoztak rajta, úgy határoztak, hogy felbontják a házasságukat.

– Nem hiszünk többé abban, hogy házaspárként tudunk együtt fejlődni életünk további szakaszában

– írták.

 

A 27 éves házasságuk alatt három gyereket neveltek fel, és felépítettek egy alapítványt, amely szerte a világon hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy egészséges életet éljenek. Közleményükben jelezték, hogy továbbra is osztoznak a misszió iránti hitben, és jótékonysági alapítványukat a jövőben is együtt fogják kezelni.

2009. július 10-én az idahói Sun Valley-ben készített kép Bill Gates amerikai milliárdosról, a Microsoft társaság társalapítójáról és feleségéről, Melinda Gatesről
Fotó: Peter Foley / MTI/EPA

A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége. Bill Gates tavaly mondott le a Microsoft igazgatói posztjáról, hogy a feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét. Bill Gatest sokáig a világ leggazdagabb embereként tartották számon.

A Forbes magazin szerint jelenleg a negyedik leggazdagabb ember.

Bill és Melinda Gates – leánykori nevén Melinda Franch – 1994-ben házasodtak össze. A Bill és Melinda Gates Alapítványt 2000-ben hozták létre. A szervezet szerteágazó tevékenységet folytat, támogatja a többi között az egészségügyi kutatásokat, oktatási és mezőgazdasági programokat finanszíroz, de globális céljai között szerepel a munkanélküliség és éhínség leküzdése is. A koronavírus-járvány kitörése után az alapítvány több száz millió dollárral támogatta a védőoltás kifejlesztését. A világ egyik leggazdagabb embereként számontartott Warren Buffett által is bőkezűen támogatott alapítvány jelenleg 51 milliárd dolláros (mintegy 15 250 milliárd forintos) vagyont kezel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.