Egy gyermek is meghalt a kigyulladt menekülttáborban

A tűzoltók arról panaszkodtak, hogy a táborlakók megnehezítették az oltást.

MTI
2021. 02. 24. 13:52
null
Illegális bevándorlók szaladnak lángoló lakókonténerek mellett a görögországi Leszbosz szigetén fekvõ Moria migránstáborban 2020. szeptember 9-én. A tábor egyes lakói azt állítják, hogy a szigeten élõk gyújtogattak, más információk szerint táborlakók okozták a tüzet. Fotó: Panagiotis Balaskas Forrás: MTI/AP/Panagiotis Balaskas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki a Görögország középső részén lévő Thébai menekülttáborában, egy hétéves gyerek meghalt – közölte szerdán az ANA görög hírügynökség.

A hatóságok szerint a lángok vélhetően egy 11 tagú iráni család lakásának konyhájában csaptak fel, a tűzoltóság pedig arra panaszkodott, hogy a táborlakók megnehezítették azt oltást, mert kövekkel hajigálták őket és eltorlaszolták az útjukat.

A menekülttáborban élők viszont azt mondták, hogy a tűzoltók késve érkeztek a helyszínre. A tüzet végül a rendőrség beavatkozását követően sikerült eloltani.

A 900 ember befogadására alkalmas létesítményben körülbelül 800 ember él. Nem sokkal korábban az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet egyik pszichológusa bírálta a görögországi menekülttáborokat, kiemelve, hogy a sátrakban nincs fűtési lehetőség, ezért az emberek kisebb hősugárzókat használnak és szénnel tüzelnek, ezek pedig könnyen tüzet okozhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.