Egyáltalán nem biztos, hogy Biden nyeri az amerikai elnökválasztást

Túlértékeli a demokrata párti elnökjelölt támogatottságát a média – hangoztatta Radványi Miklós szakértő.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlértékeli Joe Biden demokrata párti elnökjelölt támogatottságát a média – hangoztatta egy pénteki budapesti háttér-beszélgetésen Radványi Miklós, az Egyesült Államokban működő, konzervatív értékrendű Frontiers of Freedom szervezet elnökhelyettese.

Még az országos közvélemény-kutatások alapján sem lehet megjósolni, ki lesz a következő elnök, hiszen az Egyesült Államokban évszázadok óta közvetett választási rendszer működik – közölte.

Példaként hozta fel, hogy négy éve a média messze túlbecsülte a demokrata Hillary Clinton győzelmi esélyeit, aki ugyan két és fél millióval több szavazatot szerzett a későbbi győztes Donald Trumpnál, de ez riválisánál kevesebb elektori voksot hozott neki végül.

A politikai elemző szerint az igazi vita a jelöltek között abban áll, hogy a republikánusok Amerika „naggyá tételén”, az alkotmány szellemében kormányzás erősítésén dolgoznak, míg a demokraták alapvető kérdéseket is szívesen kezelnek és döntenek el politikai ügyként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.