Egységet sürgetett Volodimir Zelenszkij

Egyperces néma csenddel emlékeztek meg szombaton az ország keleti felében lezajlott összecsapásokban elhunytakra Ukrajna függetlenné válásának 28. évfordulóján.

Magyar Nemzet
2019. 08. 26. 12:24
Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy delivers a speech during a ceremony to celebrate Ukraine's Independence Day, in Kiev
UKRAINE-ANNIVERSARY/INDEPENDENCE Fotó: Valentyn Ogirenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyperces néma csenddel emlékeztek meg szombaton az ország keleti felében lezajlott összecsapásokban elhunytakra Ukrajna függetlenné válásának 28. évfordulóján. Volodimir Zelenszkij államfő (képünkön) kijevi beszédében az ország egységének fontosságát hangsúlyozta, mondván, nem a múltba kell révedni, hanem előre kell tekinteni.

„Különbözők vagyunk, de egységesek. Egységesnek kell lennünk, mert csak így vagyunk erősek. Meg kell értenünk, hogy csak magunkra számíthatunk. Nem a múlton kell merengeni, hanem a jövő érdekében egységesnek lenni” – idézte az államfőt az Euronews.

Volodimir Zelenszkij augusztus elején telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Donyec-medencei válságövezetben nemrég megölt négy ukrán katona ügyében, és arra kérte őt, hasson a szakadárokra, hogy ne gyilkoljanak meg ukrán katonákat. Emmanuel Macron francia államfő a normandiai négyek – azaz Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország – tanácskozásának felújítását szorgalmazta a múlt héten a kelet-ukrajnai válság feloldására.

Macron amellett érvelt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megválasztásával a helyzet „teljesen megváltozott”. A Macronnal tartott franciaországi megbeszélésén Vlagyimir Putyin is azt hangsúlyozta, hogy Zelenszkij újra mozgásba lendítheti a befagyasztott béketervet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.