Életfogytig tartó börtönre ítélték a szicíliai maffiafőnököt

Matteo Messina Denaro, részt vett két ügyész, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino meggyilkolásában.

Forrás: MTI2020. 10. 21. 9:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytig tartó börtönre ítéltek Szicíliában egy maffiafőnököt, az ország legkeresettebb bűnözőjét, Matteo Messina Denarót, mert részt vett két ügyész, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában, valamint több más ember megölésében.

Az ítélet szerint Denaro áldozatai családtagjainak 10 és 500 ezer euró közötti kártérítést kell kapniuk, a robbantásos merényletek három túlélője pedig 100 ezer eurót (36,5 millió Ft) kap fejenként.

A most 58 éves Messina Denaro 1993-ban kezdett el bujkálni. Nem világos a hatóságok előtt, hogy ő áll-e a Cosa Nostra élén, vagy csak egy bizonyos területet irányít. Már korábban is elítélték gyilkosságokért, és több életfogytig tartó börtönbüntetést kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.