Elismerte választási vereségét a vezető koszovói kormánypárt

Elismerte parlamenti választási vereségét a vezető koszovói kormánypárt a voksok több mint háromnegyedének összeszámlálása után, vasárnap késő este. Kadri Veseli, a Koszovói Demokrata Párt (PDK) elnöke bejelentette, hogy ellenzékbe vonulnak.

2019. 10. 07. 6:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részleges eredmény alapján a két legnagyobb ellenzéki párt, a Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) és a Vetevendosje (Önrendelkezés) kapta a legtöbb szavazatot. Az előbbi 25,21 százalékos, az utóbbi 26,04 százalékos eredményt ért el.

A PDK csak harmadik lett 21,18 százalékkal.

Ramush Haradinaj távozó kormányfő Szövetség Koszovó Jövőjéért (AAK) nevű pártjára és koalíciós partnereire a szavazók 11,67 százaléka voksolt.

A Behgjet Pacolli külügyminiszter vezette Szövetség az Új Koszovóért (AKR) és partnerei nem jutottak be a 120 tagú parlamentbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.