ENSZ-főtitkár: A Jordán völgyének annektálása súlyosan sértené a nemzetközi jogot

Forrás: MTI2019. 09. 12. 6:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guterres úgy nyilatkozott, hogy aggasztja Netanjahu kijelentése, mert ez a lépés pusztító hatással lenne az arab-izraeli béketárgyalások újraindításának kilátásaira, a térség békéjére, és aláásná a kétállami megoldást, amely mellett az ENSZ továbbra is elkötelezett.

Az izraeli kormányfő a hét elején arról beszélt: ha győz a szeptember 17-i előre hozott választásokon, akkor izraeli fennhatóság alá vonja a Jordán völgyét és a Holt-tenger északi részét. Ez nagyjából Ciszjordánia területének 30 százalékát teszi ki. Ezeket a területeket Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el, és a nemzetközi jog szerint nem képezik Izrael részét, hanem megszállt területek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.