EPO-val kereskedő bűnözői hálózatot derített fel a spanyol rendőrség

A spanyol rendőrség doppingszerrel kereskedő bűnözői hálózatot derített fel, ennek eredményeként csütörtökön több mint 850 EPO-t tartalmazó fiolát foglalt le és hat embert őrizetbe vett.

Forrás: MTI2020. 01. 30. 23:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnüldöző szervek bejelentése szerint ez az eddigi legnagyobb EPO-fogás a kontinensen. A nyomozás adatai alapján a csoport, amelynek szerb és spanyol állampolgárok voltak a tagjai, tíz éve tevékenykedett, a doppingszereket Spanyolországban és külföldön is értékesítette internetes oldalakon keresztül. A rendőrség hozzátette: a felderítés nem zárult le, a cél a vásárlók azonosítása. A csoport ausztriai, szlovákiai és ciprusi bankszámláit már zárolták és azokat is vizsgálják. A nyomozati szervek úgy vélik, nagy számú sportoló érintettségét sikerül majd bizonyítani.

A weboldalak több nyelven voltak elérhetőek, néhány közülük speciálisan német, francia és olasz vásárlókra szakosodott. Az EPO-t futárszolgálattal küldték el, a fiolákat pedig jegespalackok közé tették, hogy – a rendőrség megfogalmazása szerint – azt a „téves benyomást” keltsék a vásárlókban, hogy a küldemény gyógyszerészeti minőségű.

Az egyik gyanúsított egy cadízi kórházban dolgozott, ahonnan hamisított receptek felhasználásával lopták el az EPO-t.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.