Erőszakos bűnözők megsegítésére gyűjt Soros alelnökjelöltje

Gyilkosok és erőszaktevők óvadékát teszi le készpénzben az a jogvédő szervezet, amely támogatására Kamala Harris demokrata alelnökjelölt is buzdított. A Minnesota Freedom Fund Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz is köthető, ugyanis a szervezet korábbi vezetője zsíros ösztöndíjban részesült a Nyílt Társadalom Alapítványoktól – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 09. 28. 21:05
Harris, Kamala
Washington, 2019. január 21. 2019. január 15-én Washingtonban készített kép Kamala Harris demokrata párti kaliforniai szenátorról, aki 2019. január 21-én bejelentette, hogy megpályázza az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségét. Az elnökválasztást 2020-ban tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Floyd május végi halálát követően a Minnesota állambeli Minneapolisban is komoly zavargások törtek ki. Az erőszakos demonstrálók többek között rongáltak, fosztogattak, és egy helyi rendőrkapitányságot is felgyújtottak.

A Wasshington Times szerint május 26. és június 2. között a hatóságok 170 embert tartóztattak le, azonban 167 személyt órákon belül szabadon engedtek. A letartóztatott demonstrálók kiszabadításában oroszlánrészt vállalt a Minnesota Freedom Fund (MFF) nevű szervezet, amely az elkövetők óvadékát fizeti ki.

Június 1-jén a demokrata Kamala Harris, akit azóta Joe Biden elnökjelölt az alelnökjelöltjének választott, Twitter-oldalán arra buzdított, hogy aki teheti, adakozzon a szervezetnek, ezzel segítve a tüntetők kiszabadítását.

Az MFF ezen kívül hírességek támogatását is élvezi, ugyanis többek között Justin Timberlake, Steve Carell, Patton Oswalt, Don Cheadle, Seth Rogen és Olivia Wilde is pénzt adományozott a szervezetnek. Továbbá a Reuters május végén arról számolt be, hogy Biden kampányának legalább 13 munkatársa támogatta pénzzel a Minnesota Freedom Fundot.

A Fox9 augusztusi beszámolója szerint a szervezet 35 millió dollárt kaszált az adományokon keresztül. Ez hatalmas ugrás, ugyanis 2017-ben és 2018-ban nagyjából százezer dollárt tudtak összeszedni. Floyd halála óta a szervezet több mint 184 embernek tette le az óvadékát, átlagosan közel 14 ezer dollár értékben. Továbbá négyszáz embernek fizetik a perköltségeket.

A Minnesota Freedom Fundnak köszönhetően erőszakos bűnözők is szabadlábra kerülhettek.

Jaleel Stallings óvadéka 75 ezer dollár volt, ellene a vád gyilkossági kísérlet volt, ugyanis egy átalakított lőfegyverrel SWAT kommandósokra lőtt.

Darnika Floyd óvadéka százezer dollár volt, ezt szintén a MFF fizette. Őt emberöléssel vádolják, mivel halálra késelte az egyik ismerősét.

35 ezer dollárt fizettek Christopher Boswell szabadon engedéséért, aki egy kétszeresen elítélt erőszaktevő. Jelenleg szexuális zaklatással, illetve emberrablással vádolják.

A Minnesota Freedom Fund vezetője június 19-ig egy bizonyos Tonja Honsey volt. A nő maga is megjárta már a börtönt több alkalommal is, 2002-ben egy metamfetamin labor felszámolásakor kapták el a hatóságok, de ült lopásért és csekkhamisítás miatt is.

Előélete ellenére Honsey Soros György szövetségese, ugyanis 2019-ben a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) igazságügyi ösztöndíjasa (Justice Fellow) lett. Az OSF honlapja szerint az ösztöndíjasok 94,500 vagy 127,500 dollár támogatást kaphatnak, a tapasztalatuktól függően 18 hónapra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.